Pisirme-Fırın Kagidi.
Halk arasında “yağlı kağıt” olarak da ifade edilen pişirme kağıtlarının üretiminde kesinlikle hiçbir hayvansal, sentetik veya bitkisel yağ kullanılmaz. Kağıttaki kayganlık hissini veren malzeme, gıdayla teması tamamen sağlıklı olan slikonize malzemeden oluşan formülüdür. Özel formül, üzerine konulan gıdanın pişirme esnasında kağıda yapışmamasını sağlar ve elle tutulduğunda yağlıymış gibi kayganlık hissi verir. Pişirme Kağıdı bu sayede mutfakta çalışmayı kolaylaştıran dokusunu kazanır.
pişirme kağıdını Türkiye’ye tanıtan firmadır. İdeal koşullarda Pişirme Kağıdı, ambalaj üzerinde belirtilen maksimum sıcaklık derecesini (220°C) aşmayacak şekilde pişirme ve kızartma işlemleri için kullanılmalıdır.
Geç tutuşan ve su geçirmeyen; özellikle fırında pişirmede tepsilerin temiz kalmasını sağlayan; yağlama gerektirmeyen ve gıdaların tepsiye yapışmasını önleyen pişirme kağıdı, tepsiden servise aktarım esnasında yiyeceklerin dağılmasını da önler.
Ürün kullanılırken kenarları, fırının ısıtma bölgelerinden uzak olacak şekilde kıvrılmalı; fırın ızgarasına yakın seviyede et ve yağlı ürünler pişirmekten kaçınılmalıdır.
Fırında pişirme, buharda pişirme ve kızartma için yeni Çok Amaçlı Folyo’yu kullanabilirsiniz. İç yüzeyi pişirme kağıdı ve dış yüzeyi alüminyum folyo olarak tasarlanan bu ürün yiyecekleri sıcak tutar, ısınmayı hızlandırır ve buzlanmayı önler.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.